donderdag 17 december 2015


Spirituele (r)evolutie...

 

 

In alle tijden zijn er spirituele leraren geweest die de mensheid wilden helpen meer bewust te worden, bewuster te leven en bewuster met deze aarde om te gaan.

Vaak werden ze niet begrepen en velen van hen werden vervolgd en moesten hun missie niet zelden met hun leven bekopen.

Het is ook van alle tijden dat de machten en krachten achter de wereldmachten wilden voorkomen dat mensen zouden ontwaken, bewust werden.

Hoewel de wereldsituatie in deze tijd ogenschijnlijk geen reden tot optimisme geeft, lijkt mede door de invloed van de social media een nieuw ontwakend bewustzijn niet te stuiten.

Dit is een wezenlijke fase in de wereldgeschiedenis. Mensen worden razendsnel geïnformeerd en nemen ook meer dan ooit kennis van de woorden van hedendaagse leraren en meesters.

Een groot verschil met eerdere tijden is dat door dit ontwaken velen meer gaan luisteren naar hun innerlijke leraar en meester.

Deze tijd is van kosmische betekenis zijn en markeert het ontwaken van de mensheid uit haar kosmische slaap en is onstuitbaar op weg naar een hoger, ontwakend bewustzijn.

Er is ongelooflijk veel gaande en er zullen niet veel mensen zijn die ontkennen dat de hele planeet op z’n kop staat. Op alle fronten, politiek, religieus, maatschappelijk en economisch zijn ongelooflijke veranderingen aan de gang. En al die prikkels en emoties en veranderingen van ideeën die daarmee gepaard gaan, hebben invloed op jouw en mijn bewustzijn. Oude dogma’s en oude ideologieën worden ontmaskerd en opengebroken waardoor we de waarde-loosheid gaan inzien van al die oude dingen waarmee we binnen religies, onderwijs en politiek zijn opgevoed.

Er is op deze planeet iets heel wezenlijks aan de gang en we kijken ademloos toe wat er gebeurt en van de ene op de andere seconde informeren we elkaar wereldwijd.

Weinig blijft nog meer verborgen, ook al worden er verwoede pogingen gedaan de massa wezenlijke informatie te onthouden.

Het is boeiend te zien hoe de tijd van echt grote leraren die massa’s mensen trekken pas lijkt te zijn, al zijn er het helaas nog wel politieke en “spirituele” rattenvangers van Hamelen die grote groepen trekken, maar ook dit zal hopelijk wel weer voorbij gaan.

Osho heeft zelf ook eens gezegd dat de tijd van grote meesters zal overgaan in een tijd waarin kleinere leraren zouden opstaan; het zou zich verspreiden en versnipperen, het zou allemaal minder grootschalig worden en de geschiedenis zal hem gelijk geven.

En al die meesters en leraren, (denk aan Jezus, Socrates, Krishnamurti, Marasji en Osho, hebben jou en mij tot nadenken aangezet en ons instrumenten gegeven tot verder spiritueel ontwaken. We worden bewuster, maar vooral ook kritischer, zitten niet meer zo te wachten op een goeroe of meester die ons de weg wijst en we gaan naar binnen, gaan onze eigen-wijze weg.

We hebben geen Messias nodig, maar ontdekken de messias in onszelf

Spirituele leraren en Meesters waren er om jouw en mijn persoonlijkheid als een illusie te ontmaskeren. Wat er dan zichtbaar werd is je oorspronkelijk gezicht, je ware wezen. Dat spiegelden zij en dat ontmaskeren gebeurde soms hardhandig, snoeihard vaak, maar altijd met liefde.

En ze zijn er nog, maar we zijn niet meer afhankelijk van hun wijsheid.

‘Je moet je leven veranderen,' zegt de filosoof Sloterdijk in zijn gelijknamige boek, waarmee hij op de lijn zit van Osho, die zei dat de enige echte veranderingen alleen van de rebel te verwachten zijn. Waarmee hij bedoelt dat je in jezelf de wereld moet veranderen om daarmee een rebel te worden.


Talloze revoluties, zegt hij ‘zijn uitgeprobeerd. Socialisme, communisme, feminisme en vele andere revoluties, zij hebben de wereld niet verbeterd, niet mooier gemaakt. Want ze hebben allen de mens niet veranderd. De mens bleef steeds hetzelfde. De rebel verandert zichzelf door zijn bewustzijn te veranderen. En als er meer rebellen zijn, zal langzamerhand de samenleving ook veranderen.’

Ons bewustzijn bepaalt hoe wij tegen de wereld aankijken, zegt de cardioloog Pim van Lommel in zijn spraakmakende boek Eindeloos bewustzijn. “Wij moeten ons bewustzijn veranderen om onze wereld te veranderen, om onze manier van leven te veranderen.

Rebellen aller landen, ontwaak en de wereld zal getuige zijn van een ongekende spirituele (r)evolutie...

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten